۰۹۱۲۷۱۴۲۱۲۹
پنج شنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳

آشنایی با انواع بتن ساختمانی و کاربرد آنها

نمیتوان منکر این موضوع شد که استفاده از مصالح ساختمانی مانند انواع بتن مناسب نقش بسزایی در استحکام و کیفیت ساختمان ها دارد. زمانی که فردی قصد خرید ملک منطقه ۱ تهران را داشته باشد، باید بداند که آیا خانه و ساختمان با مصالح مناسب ساخته شده و از استحکام بالایی برخوردار است یا نه؟

به همین دلیل بهتر است که قبل از خرید ملک با انواع مصالح ساختمانی به خصوص انواع بتن آشنا شده. و درک کاملی از حالت های مختلف بتن و موارد استفاده از انها داشته باشید. در این مقاله قصد داریم به این موضوع پرداخته و انواع بتن را به شما عزیزان معرفی کنیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

بتن چیست ؟

بتن به عنوان دومین ماده پر مصرف جهان شناخته شده است. امروز میزان مصرف سالانه بتن در جهان ۵/۵ بیلیون تن است. استفاده از بتن و سیمان برای مقاومت و استحکام هر سازه‌ای ضرورت دارد. مقاومت بالای بتن در برابر آب و رطوبت آن را به پرکاربردترین مصالح ساختمانی دنیا بدل کرده‌است. مقاومت بتن بسیار بیشتر از فولاد است از این رو نسبت مصرف بتن در مقابل فولاد در دنیا تقریبا ۱۰ به ۱ است. شناخت انواع بتن ساختمانی و ویژگی‌های آنها به دلیل نقشی که در حفظ جان انسانها دارند حائز اهمیت است.

آشنایی با انواع بتن

همانطور که گفتیم بتن انواع مختلفی داشته که هر کدام از انها در بخش های متفاوتی از سازه مورد استفاده قرار میگیرند. این تفاوت ها میتواند در سنگدانه ها، حجم بتن، خواص فیزیکی، خواص حرارتی و نفودناپذیری ها باشد. در ادامه به معرفی انواع بتن میپردازیم.

بتن معمولی

ساده ترین نوع بتن است که در اغلب سازه ها و تعمیرات مورد استفاده قرار میگیرد. بتن معمولی ترکیبی از سیمان، آب و شن و ماسه میباشد. این نوع بتن معمولی در انواع سازه ها، راه ها و جاده ها و همینطور آرماتور بندی مورد استفاده قرار میگیرد.

بتن حجیم

عزیزانی که قصد خرید ملک منطقه ۱ تهران را دارند باید با بتن ساده حجیم نیز آشنایی داشته باشند. بتن ساده حجیم بیشتر در تکمیل دیواره ساختمان ها و سازه ها و همینطور سد سازی مورد استفاده قرار میگیرد.  باید بدانید که از این نوع بتن بدون آرماتور استفاده میشود.

بتن بستر

در مواد اولیه این نوع بتن از سیمان بیشتر نسبت به شن استفاده شده است.دلیل نامگذاری این نوع بتن این است که از این بتن برای آماده سازی بستر و خاک برای آرماتور بندی استفاده میشود. کاربرد دیگر این نوع بتن، افزایش استحکام سازه و ایجاد لایه محافظتی قوی میباشد.

بتن خود ترمیم

یکی از انواع بتنی که مورد استفاده قرار میگیرد، بتن خود ترمیم است.بتن خود ترمیم یکی از انواع بتن ساختمانی نوین است که انعطاف پذیری و مقاومت بالایی دارد و به واسطه وجود نوعی باکتری به محض آغاز تخریب و ایجاد ترک شروع به ترمیم خود می‌کند. منبع نغذیه این باکتری کلسیم‌الکتات است که در این نوع بتن وجود دارد.

مکانیسم عمل بتن خود ترمیم هنگام ترک خوردگی بتن به این صورت است که مواد سیمانی خشک شده با دی‌اکسید کربن و آب واکنش شیمیایی نشان می‌دهند. و کربنات کلسیم تولید می‌شود، کربنات کلسیم مانع از گسترش ترک می‌شود و بعد طی یک واکنش شیمیایی طی ۳ هفته بتن ترمیم و بازسازی می‌شود. این واکنش شیمیایی به دلیل وجود یک نوع باکتری غیر فعال در بتن است که در مجاورت آب فعال می‌شود. باکتری موجود در آن عمر ۲۰۰ ساله دارد و در برابر قارچ‌ها نیز مقاومت می‌کند. بتن خود ترمیم مقاومت خمشی و مقاومت فشاری بالاتری نسبت به بتن معمولی دارد. مهمترین نقطه ضعف بتن خود ترمیم هزینه بالای آن است. استفاده از بتن خود ترمیم در دراز مدت و در مناطقی با هوای بسیار خشک و یا بسیار سرد توجیه اقتصادی دارد.

سخن آخر

در این مقاله به معرفی انواع بتن به شما عزیزان پرداختیم تا عزیزانی که قصد خرید ملک منطقه ۱ تهران را دارند با آشنایی کامل نسبت به سازه ها بتوانند اقدام به خرید ملک کنند. شما عزیزان جهت دریافت مشاوره خرید ملک و همینطور مشاهده فایل های ما میتوانید با مشاورین املاک شمرون در ارتباط باشید. همچنین جهت اطلاع از اخرین فایل ها و اخبار ملکی، پیج اینستاگرام املاک شمرون را دنبال نمایید.



بروز رسانی در ۱۴۰۲/۰۹/۱۸